Nu e det slut på veckan.. det e dags för fredagsmyyyyys....hehehe...

Så - då har denna veckan oxå gått.
Känns skönt att hösten börjar närma sej o att allt börjar återgå till det normala. Känns fräschare i luften o vissa träd har redan gulnat lite... Underbart med höst o vinter o det ska bli många skogspromenader framöver. Även promenader vid havet är fantastiskt, gärna i både regn o blåst... Min årstid på ingång!

Igår var jag, Kerstinjävel o FisLeo o lyssnade på Lasse Berggrensson o The young ones på Lindängen. Dom var lika bra som vanligt! 
Va så kul att se hur roligt Kerstinjävel hade, hon var verkligen med i musiken, sjöng o klappade o kramade Lasse, Danne o Linda Berggrensson. Hon hade en helkväll. 
Även FisLeo hade kul. Han hängde i mitt knä o gurglade o dansade i 1½ timma. Somnade dock som en stock på vägen hem. Vad jag har fattat av Eivorjävels blogg, Evanjelina.blogg.se, fick hon nog lite strul med att få honom att sova när vi kommit hem... Förlåt, men vi kunde inte hålla honom vaken.

Idag e det dags för veckohandling - trist att göra själv men ingen vill ju åka med tyvärr... Städade lite igår o det e skönt, för då behövs det bara sopas av idag. 
Festivalen börjar idag men vi hoppar över det, brukar va så otroligt mycke folk invigningskvällen, så jag orkar inte trängas där.. Den lilla loppan Märtajävel ska ju dit såklart, med all oro det blir för min del.. men det e självklart att hon ska ha kul... Tar kanske en tur med Kerstinjävel imorrn om PP kollar fotboll. 
Idag blir det skaldjurspaj till middag o imorrn har jag bjudit hem Eivorjävel o FisLeo på Flygande Jakob, så blir väl en del matlagning i helgen. 
På söndag åker vi till PP o tvättar mattor o förbereder "höstens tyger", dvs mattor, gardiner etc som ska fram när jag höststädat om några veckor. 

Ha en härlig helg!

Robusta  

PÅ JOBBET IGEN!

Så fort semestern går  - helt otroligt! Har tom nästan glömt vad vi gjort... men vet att vi har vilat o stressat av. Blev ett par dagar på Sibbarp oxå, så härligt att bada men solandet kan jag va utan...
En av semesterdagarna åkte vi till Gunsan i Kristianstad. Va verkligen roligt att träffa henne. Gillar att åka tåg oxå så det var avkopplande.
Allt var inte skönt under semestern dock. Någon av dom första dagarna snubblade jag på PP:s rullstol o fick in foten under den o fastnade. Gjorde fruktansvärt ont o det känns fortfarande.
Den sista semesterveckan fick jag den beryktade o så kallade "potatislådan" på den andra fotens tår! Denna låda är en mycket stor låda av massivt trä som Märtajävel gjort i slöjden till hundarna. Den stod lutad mot väggen för att PP:s rullstol skulle kunna komma fram o när jag gick förbi stötte jag till den o fick den på foten. Gjorde minst lika ont som att fastna under rullstolen, så jag fick linka fram på båda fötterna... suck...
En av semesterdagarna skulle jag oxå va så jäkla duktig o städa ugnsglaset, dvs skruva av det för att kunna göra rent på baksidan av det där något var spillt. Vad händer? Joo... hela jävla luckan rasar ner o det for glassplitter över hela köket.....yyyylllll....
En morgon var jag ute med odjuren. Stod o pratade med min grekiska granne o hennes lille terrier. Han gillar inte hanhundar så vi fick hålla oss på lite avstånd. Fick då helt plötsligt syn på en pitbull som var lös o kom springande mot oss, ägaren kallade men hunden stannade inte. Blev skiträdd o skrek åt min granne "Öppna dörren, öppna dörren". Den är nämnligen låst o hon stod närmast. Hon fattade inte riktigt o såg helt frågande ut o sa "Ska jag oppna dorren". "Öppna bara", skrek jag. Då fick hon syn på pitbullen o började skrika "Min Gud, min Gud, jag tror jag dör". Tänk om pitbullen bara ville hälsa o så blev det sån cirkus. Hur som helst, hon fick upp "dorren" o vi trängdes in med 3 hanhundar som morra o gläfste o 5 koppel, mina odjur har nämnligen 2 koppel var för dom e så vilda o starka o skuttiga. Vad händer när vi kommer in i trappan? Jag tappar shortsen o står i tröja o trosor med shortsen vid anklarna!!! Hade PP:s för stora o urtvättade shorts med knappt nåt gummiband i dom funkade inte att springa i.... tydligen! Min grekiska granne vänder sej om o börjar gapskratta o får till sist ur sej; "Min Gud, jag trodde fick du diarre´"... 
Suck... mycke ska man va med om!    
É lugnare att jobba!

Vädret e bättre denna veckan. Avskyr när det e för varmt o jobbigt!
Nu artar det sej snart till festival - det e ju kul om det inte blir för mycket bråk på stan. Vi ska passa FisLeo på måndan så hans mamma får komma ut o roa sej lite. Det tycker jag e kul! Go unge!!!

Nu tar Kerstinjävel över bloggen!

Robusta

Hej!

Det e Kerstinjävel här. Vill berätta vad jag gjort på mitt sommarlov!

Har ju varit på stranden med mamma, jag älskar oxå att bada.
Åkte med mamma till Gunsan en dag, va kul att träffa henne o hon gjorde jättegoda pannbiffar.
Såg att mamma berättade om sin tå under lådan - det tyckte jag var jätteroligt o skrattade hela kvällen....hahaha...
En kväll var vi i Pildammarna o lyssnade på Billie the vision, jag, mamma, Eivorjävel o FisLeo. Jag hade jätteroligt men FisLeo tyckte musiken var för hög.
Jag har tittat på "Allsång på Svansen" o "Lotta på Fiseberg", (mamma säger att det heter så!) o en av kvällarna var min gulliga lillasyster Märtajävel med i publiken o sjöng med en finsk tant, Arja... nånting.. Hon såg rolig ut med en röd paraplymössa på huvet.. fniss...
Har köpt Allsångsskivan o den e jättebra - skrålar på mitt rum varje eftermiddag!

När mamma började jobba så var mitt fritids stängt, så jag var hos Per o Annika i 2 dagar - jätteroligt. Vi badade i deras nya pool som dom har hemma, spelade minigolf o så var vi på Vellingeblomman. Jag fick ett pussel av dom.
En av dom andra dagarna var jag hos min kompis Frida o hennes föräldrar. Vet ni vad jag åt? Fniss... Till frukost åt vi pannkakor o bacon - sen åt vi lunch på Mc Donald, hamburgare, pommes, bearniesås - efter det åkte vi hem till dom o åt kakor o lite senare glass! Mums.... men sen blev det ingen mer mat den dan, jag var så mätt!
På torsdan var jag på mammas jobb o satt o chattade med mina systrar o spelade spel i 6 timmar.
På kvällen gick jag hem till Eivorjävel o vi hade "tjejkväll". Hon målade mina naglar jättefint i blått. Jag gympade på golvet o FisLeo tittade på. Vi åt pasta med kräftor o sen chokladpudding. Kollade på "Hitta Nemo" o myste innan jag somnade i bäddsoffan.
På fredan hämtade pappa mej o vi åkte hem till honom. Hade ingen rolig helg där av olika orsaker så jag blev lite lessen så mamma hämtade mej där på söndagförmiddan. Det var skönt att komma hem, tycker jag! Om pappa läser detta hoppas jag att han inte blir sur, men så här var det ju...

Denna veckan e jag på fritids. Vi hittar på lite olika saker. Har varit i Lund o shoppat men för att vi skulle hinna det fick vi äta lunch redan kl 9.45. Då åt vi pytt i panna med stekt ägg! I Lund åt vi varsin hamburgare o när jag sen åkte med mamma hem till PP var det hamburgare där oxå. Mat e gott!!!
Idag ska Eivorjävel o FisLeo hämta mej på fritids för mamma jobbar så länge. Tur jag har min chef!

Kerstinjävel

Hej!

Det e odjuret Jesper, allmänt kallad Tony!

Ska berätta om min sommar. Har varit lugnt o skönt, har varit mycke hos PP o suttit på hans balkong o legat o kliat mej på hans yllematta - skönt! 

Matte tog mej till frissan en dag, så jag e alldeles nyklippt o jättesnygg med en blå rosett i pannan! Luktar som en karl oxå för hon parfymerade mej rejält. Tilda tycker att jag e en charmör!
Förra året när jag klipptes så fräste kattjävlarna på mej när jag kom hem. Dom kände inte igen varken mitt utseende eller min härliga doft.
Fast jag var kanske ännu knäppare, när jag skulle gå in i glasporten hemma såg jag min spegelbild o började smyga på den... kände inte igen mej själv....hehe...lite pinsamt! 

Nåt som inte var lika bra, var att jag blev sjuk. Fick "akut fistulerande analsäcksinflammation". Matte säger att man inte ska säga detta ordet, prova själv så fattar ni varför..hehe...
Vi fick åka till djursjukhuset akut på morgonen för jag började blöda från sidan om rumpen o det var inte alls kul. Jag fick sövas för att veterinären skulle kunna undersöka mej, men var så uppvarvad så dom fick fylla på medicinen 3 ggr. 
När jag sen vaknade fick vi åka hem o fick med oss penicillin o smärtstillande tabletter o en jäkla stor tratt att ha på huvet för att jag inte skulle kunna slicka mej i rumpen. Vikket skit! Fastnade ju med trattskrället överallt o kunde inte ens hoppa upp i sängen för tratten tog emot. 
Som tur var kunde jag va hos PP med min odjursbror så han vaktade mej så jag kunde ha trattfan av ganska så mycket.
Nu mår jag bra igen o det e det viktigaste!
Häromnatten var det åska - det o nyårsraketer e det värsta jag vet, tom värre än trattar. Jag flög upp i mattes säng o landade med ett brak på hennes mage, sen låg jag kvar där o flåsade henne i örat o skakade i min numera, nästan nakna men vackra kropp.
Fy för åska!
Nu kommer min bror!

Odjuret Jesper

Hej!

Nu e det odjuret Johannes, allmänt kallad Sunken!

Jag har oxå blivit klippt men det gjorde matte själv tillsammans med PP. Skitsnyggt. Jag stod på PP:s köksbord o blev först klippt o sen badad. Efter det upp på bordet igen o så rakade dom mej. Mycke elegant o klart snyggare än den gången matte klippte mej o gjorde nåt fel, så jag blev randig som en jävla zebra! Inte bra! Denna gången dock klart godkänt.
Även jag blev parfymerad med massor av balsam o fick oxå en blå rosett i pannan. Snyggt!

Mitt sommarnöje eller egentligen e det mitt året runt nöje; hata tidningsbudet!
När jag hör att han närmare sej börjar jag morra... morrar högre o högre o sätter mej på vakt under brevlådan. Börjar skälla o till sist vrålar jag för att skrämma bort den fanen. Han öppnar försiktigt brevlådan men drar upp tidningen igen när han ser min nos. Brukar försöka en gång till o petar in den lite längre, då rycker jag tag i den o sliter in den på hallgolvet. Brevlådan far igen med en smäll o tidningsbudet klämmer fingrarna...hehehe...
Samma procedur upprepas med brevbäraren.
Här vaktar jag!

Odjuret Johannes

RSS 2.0